YACHTSKIPPER 3 

Med adgang til sailmentors egen online træningsplatform. 

4.999,- inkl. materialer

Write your awesome label here.

OBS: videoen er ikke opdateret til de nye adgangskrav. Læs informationerne på siden. 

Ingen genveje

Jeg lokker ikke med hurtige kurser. Y3 tager tid og skal læres ordentligt. Derfor sætter jeg 7 aftener af til forløbet.

Hjælp undervejs

Du har altid en direkte linje til hjælp undervejs. 

Beståelsesgaranti

Jeg hjælper altid mine elever helt i mål uanset hvor mange eksamensforsøg det kræver

Online elearning

Som elev hos mig, får du adgang til min helt egen online platform med skarp træning i eksamen og pensum. 
Write your awesome label here.

Sailmentor eLearning

Som elev hos Sailmentor, får du adgang til vores helt egen online platform hvor du kan træne eksamen og pensum i dit helt eget tempo. 

Prisen på 4.999,- inkluderer

  • Alle materialer og bøger du får brug for. Værdi: 1.900kr
  • Adgang til online elearning
  • Hjælpelinje uden for undervisningen
  • Obligatorisk søsikkerhedskursus
  • Fri kaffe og drikke under kursus
  • Beståelsesgaranti

Tid og sted

Tidsforbrug

7 lektioner af 4,5 timers undervisning.

Derudover skal påregnes ca. 4-7 timers selvstudium inden fremmøde.

Forberedelsesmaterialet er online og fremsendes ved tilmelding.

Tidsforbrug til forberedelsen er vejledende og kan varierer meget fra person til person.

Sted

A.P Møllers Alle 9b
2791, Dragør

Fri parkering ved ejendommen. 
ShareNow/GreenMobility tæt på.
Gode transportmuligheder med bus fra Lufthavnen. 
Ledige YACHTSKIPPER 3 KURSER

Vælg datoen herunder og tilmeld 

Sørg for at læse alle informationer på siden inden tilmelding

PRAKTISKE INFORMATIONER

Kurset består af 7 lektioner fordelt på hverdage/weekender afhængig af det forløb du vælger. ​Den sidste lektion er eksamensdagen.
På selve eksamensdagen skal du først op til en 30 min stopprøve, og dernæst til et mundtligt operativt interview med censor.

Jeg er helt og aldeles klar over, at man kan tage dette kursus på 2 weekender mange andre steder. Det er bare ikke min måde at gøre det på. 

2 weekender er meget lidt tid til, at lære et pensum af denne kaliber ordentligt. Jeg skal ikke udtale mig om hvordan andre kører deres kurser, men hvis jeg selv skulle have mine elever igennem på 2 weekender, så ville mit fokus være på et absolut minimum læring og næsten et udelukkende fokus på eksamensteknik. Men et forløb hvor elever, set over en bred kam, kommer derfra som dygtige og sikre Yachtskippere, det er efter min mening umuligt at opnå på 2 weekender. Yachtskipper 3 skal bundfælde sig over tid, og vil man gå herfra dygtig og med ny viden i meteorologi og mange andre spændende og vigtige emner, så skal der ligges tid og kræfter i ethvert Yachtskipperforløb - også her hos mig. 

SAMLEDE UDGIFTER

Udover kursusgebyret på 4.999,- skal du betale 900 kr i censorgebyr for eksamenen. Dette er fastsat af bemyndiget prøveudbyder, og er det samme uanset hvor du tager dit Y3 kursus. 
Udgifter til sønæringsbeviset er på ca. 900 kr og betales direkte til Søfartsstyrelsen og er også ens for alle i DK der opnår Y3.
De fleste vælger først at ansøge om sønæringsbeviset den dag, de skal føre et skib på over 15m i længde. Det er altså ikke et krav, at du ansøger om sønæringsbevis i forbindelse med dit kursus. Såfremt du ønsker sønæringsbevis, skal du yderligere påregne ca. 3-600 kr til en kort syns- og høreprøve. Læs mere om sønæringsbeviset nedenfor. 

Ovenstående model benyttes af alle skoler i Danmark som jeg kender til. 

FORBEREDELSE & BESTÅELSESGARANTI

Det er vigtigt for os, at informere vores elever om at der er forberedelse til dette kursus. Du skal som elev forvente en del forberedelse inden kursusstart samt til hver lektion. Y3-pensum er omfattende og kræver dermed en indsats af dig som elev.

Jeg benytter "Yachtskipper 3 bogen" af Henrik Dahl sammen med min egen onlineportal, hvor du løbende kan teste dig selv med opgaver, prøveeksamener og meget mere.

Er forberedelsen ikke fuldført ved kursusstart, eller har man manglende fremmøde der ikke skyldes sygdom, så bortfalder beståelsesgarantien og dermed retten til gratis at tilmeldes et nyt kursus.

Det skal dog sige at det bliver vurderet individuelt fra elev til elev, og kun de færreste forbereder sig til perfektion til hver lektion, og det tager vi naturligvis højde for.

Ved sygdom kan der i sidste ende kræves en lægeerklæring, hvis beståelsesgarantien skal i brug. Beståelsesgaranti betyder at vi tilbyder et nyt kursus såfremt du ikke skulle bestå din eksamen. Ved "ikke bestået" eksamen, betales dog selv for ny eksamen til censor. Den beståelsesgaranti jeg tilbyder, er den samme som alle andre skoler jeg kender til. 
Det skal også siges, at jeg i alle tidligere tilfælde har arrangeret et skræddersyet forløb til eleven selv. 

Har du spørgsmål til forberedelse, så kontakt mig på tlf  53 78 00 75 eller info@sailmentor.dk

TILMELDING

Du tilmelder dig kurset ved at vælge forløb her på siden, og gå igennem betalingsprocessen.

Ønsker du faktura udover den købskvittering du får, bedes du sende mig en mail med navn, email, adresse og telefonmummer. Min mail er info@sailmentor.dk
Du vil efter din tilmelding modtage praktiske informationer for dit forløb. Min hjemmeside er 100% integreret med min online elearning portal, og du vil blive bedt om at oprette en konto for at få adgang til kurset. Ønsker du ikke at modtage vores nyhedsbrev så undlad at krydse af for dette. 

Minimum indehaver af duelighedsbevis. Men det er lidt mere kompliceret end som så:
Den praktiske del af duelighedsbeviset kan ikke være taget som speedbådskort. Vores infovideo er endnu ikke opdateret om dette da dette er et nyt tiltag fra søfartsstyrelsen.
Bevis for demonstration af brandslukning (inkluderet i dette kursus)
Bevis for demonstration af redningsmidler (inkluderet i dette kursus)

ADGANGSKRAV

For at gå op til din Y3 eksamen skal opfylde følgende krav:
1. Være i besiddelse af et duelighedsbevis.
2. Bevis for demonstration af brandslukning (inkluderet i dette kursus)
3. Bevis for demonstration af redningsmidler (inkluderet i dette kursus)

Vigtigt: Efter nye regler fra juli 2023, så er det ikke længere accepteret at have et duelighedsbevis hvor den praktiske del er taget som et speedbådskort.

Er du i tvivl? Så kan du logge ind med nem-id på søfartsstyrelsens app "MyMaritime". Her skal du have registreret at du har en "Praktisk duelighedsprøve" eller lignende. Det variere lidt, men der kan ikke stå "Speedbådsprøve" som din eneste praktiske prøve. Er du ikke i besiddelse af en praktisk duelighedsprøve. Så skal du have gennemført dette inden eksamen. Jeg tilbyder det ikke, men når du kontakter en anden skole, så skal du være sikker på at den bliver registreret som en "praktisk duelighedseksamen". 

Er du stadig i tvivl, så send et screenshot til 53 78 00 75 eller info@sailmentor.dk så får du hurtigt svar. Husk at strege personfølsomme oplysninger ud. 

Der er muligt at tage duelighedsprøven (både teori og praktisk) sideløbende med kurset. Vælg evt. mit eget duelighedsteori kursus som assisteret selvstudium. Gennemfører du dette inden forløbet, så har du ingen forberedelse til Y3 kurset.

HVAD ER ET SØNÆRINGSBEVIS?

Sønæringsbeviset kan anses som et "stempel" der giver dig lov til at bruge din eksamen til at opnå de rettigheder der følger med titlen som Yachtskipper af 3. grad. Sønæringsbeviset er altså et bevis der erklærer dig fysisk egnet til at gøre brug af rettighederne.
Som Yachtskipper af 3. grad med sønæringsbevis må du føre skibe op til 24m i længde:
I Østersøen og Nordsøen, omkring de Britiske Øer, Norge, Færøerne og langs Grønlands kyster. Derunder selvfølgelig også Danmark.
Samt fungere som styrmand på skibe op til 24m i længde på alle have.
Samt gå videre til Yachtskipper af 1. grad uddannelsen.
Når du har været oppe til din Y3-eksamen hos censor, har du endnu ikke opnået dine rettigheder som Y3'er. Dine rettigheder opnås først, når du har fået et sønæringsbevis. Sønæringsbeviset udstedes af Søfartsstyrelsen efter din eksamen. For at få udstedt sønæringsbeviset skal du til en kort syns- og høreprøve hos en søfartslæge. Dette kan gøres før, under eller efter kurset.
Bemærk: Vi dækker ikke omkostningerne til lægetjek eller udstedelse af sønæringsbeviset.
Vi anbefaler:
Læge Malene Graae
Att. Søfartslæge Eva Folkersen
Skadestuevej 4, nr. 5, 3. sal
2000 Frederiksberg
Tlf. +45 61 67 17 89
Bemærk: Synsprøven indeholder en test for farveblindhed. Ved farveblindhed for rød/grøn kan der ikke opnås Sønæringsbevis til Y3 og dermed tilladelse til at sejle fritidsfartøjer med en skroglængde mellem 15 meter og 24 meter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Thank you!
Skabt med